Με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου ο άνθρωπος καταναλώνει διπλάσια ποσότητα ψαριών κάθε χρόνο. Τα ψάρια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, που συνδυάζει ταυτόχρονα υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα. Όμως πρέπει να γνωρίζεις πως τα ψάρια πρέπει να τρώγονται μόνο κατά την περίοδο που δεν αναπαράγονται.
Είναι λοιπόν σημαντικό να μάθεις να καταναλώνεις τα ψάρια που σου αρέσουν μόνο εκτός της περιόδους της αναπαραγωγής τους.
Σου δίνουμε κάποια βασικά και συνηθισμένα ψάρια, μαζί με τις επιτρεπόμενες περιόδους που μπορείς να τα καταναλώσεις.
Αστακογαρίδα
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Οκτώβριος – Ιούλιος
Γαύρος
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Αύγουστος – Μάιος
Γλώσσα
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Μάρτιος – Νοέμβριος
Καραβίδα
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Αύγουστος – Μάιος
Κεφαλάς
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Αύγουστος έως Απρίλιος
Κολιός
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Σεπτέμβριος έως Ιούνιος
Κουτσομούρα
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Αύγουστος – Μάιος
Λαβράκι
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Αλιεία: Απρίλιος – Δεκέμβριος
Μπακαλιάρος
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Αύγουστος – Ιανουάριος, Μάρτιος –Απρίλιος
Μπαρμπούνι
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Ιούλιος – Απρίλιος
Σαρδέλα
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Φεβρουάριος – Νοέμβριος
Σαυρίδι
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Αύγουστος – Μάιος
Τσιπούρα
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Αλιεία: Ιανουάριος – Σεπτέμβριος
Φαγκρί
Επιτρεπόμενη περίοδος κατανάλωσης: Ιούλιος – Απρίλιος