Ένας Γάλλος τυροκόμος, στην κοινότητα Σολζούρ-σουρ-Μοσελότ, στη βορειανατολική Γαλλία, στη διάρκεια της καραντίνας δημιούργησε άθελα του έναν νέο τύπο τυριού.
Τον ονόμασε κονφινέ, που προέρχεται από τη λέξη καραντίνα στα γαλλικά.
Όταν επιβλήθηκε η καραντίνα, ο παραγωγός είδε τα τυριά του να μένουν στα αζήτητα, αφού το 80% της παραγωγής δεν βρήκε αγοραστή. Τα τυριά ωρίμαζαν όπως ήταν φυσιολογικό, και ενώ ο τυροκόμος ήταν έτοιμος να τα πετάξει, δοκίμασε να κόψει ένα και τότε έκπληκτος είδε το τυρί ότι όχι μόνο δεν είχε χαλάσει, αλλά είχε γίνει κάτι μεταξύ του γνωστού τυριού Μουνστέρ και του κλασικού καμαμπέρ.
Ζήτησε τη γνώμη ειδικού, και έμειναν έκπληκτοι από την ποιότητα του τυριού που είχε δημιουργηθεί τυχαία.Τα ΜΜΕ έδειξαν αμέσως ενδιαφέρον και μέσα σε μια νύχτα ο μικρός τυροκόμος έγινε πασίγνωστος, μη προλαβαίνοντας να δέχεται παραγγελίες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.