Ένας Γάλλος τυροκόμος, στην κοινότητα Σολζούρ-σουρ-Μοσελότ, στη βορειανατολική Γαλλία, στη διάρκεια της καραντίνας δημιούργησε άθελα του έναν νέο τύπο τυριού.

Τον ονόμασε κονφινέ, που προέρχεται από τη λέξη καραντίνα στα γαλλικά.

Όταν επιβλήθηκε η καραντίνα, ο παραγωγός είδε τα τυριά του να μένουν στα αζήτητα, αφού το 80% της παραγωγής δεν βρήκε αγοραστή. Τα τυριά ωρίμαζαν όπως ήταν φυσιολογικό, και ενώ ο τυροκόμος ήταν έτοιμος να τα πετάξει, δοκίμασε να κόψει ένα και τότε έκπληκτος είδε το τυρί ότι όχι μόνο δεν είχε χαλάσει, αλλά είχε γίνει κάτι μεταξύ του γνωστού τυριού Μουνστέρ και του κλασικού καμαμπέρ.

Ζήτησε τη γνώμη ειδικού, και έμειναν έκπληκτοι από την ποιότητα του τυριού που είχε δημιουργηθεί τυχαία.Τα ΜΜΕ έδειξαν αμέσως ενδιαφέρον και μέσα σε μια νύχτα ο μικρός τυροκόμος έγινε πασίγνωστος, μη προλαβαίνοντας να δέχεται παραγγελίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!