Γάλλος κτηνοτρόφος ανακάλυψε τυχαία έναν νέο τύπου τυριού, το οποίο ονόμασε «Κονφινέ», από τη γαλλική λέξη που σημαίνει καραντίνα.
Ο Λιονέλ Βαξελέρ είδε τις παραγγελίες του να μειώνονται έως και 80% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και της κατ’ οίκον απομόνωσης που πάρθηκε ως μέτρο πρόληψης από τη γαλλική κυβέρνηση. Ο παραγωγός, που έχει 25 αγελάδες στην κοινότητα Σολζούρ-σουρ-Μοσελότ της περιοχής Βοσζ, στην περιφέρεια Γκραντ Εστ, δεν είχε τρόπο να διαθέσει τις μεγάλες ποσότητες τυριού που βρίσκονταν στις αποθήκες του και τις άφησε να ωριμάζουν στην… τύχη τους, για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.
Επρόκειτο για τυρί τύπου Μουνστέρ, που προκειμένου να αποκτήσει την ιδιαίτερη υφή και το κίτρινο περίβλημά του πρέπει να πλένεται με ένα διάλυμα άλατος και να περιστρέφεται καθημερινά. Ωστόσο, στη διάρκεια της καραντίνας εξήντα κεφάλια από αυτά τα τυριά δεν δέχθηκαν ανθρώπινη παρέμβαση, με αποτέλεσμα να αναπτύξουν σημάδια στο γκριζωπό και πιο σκληρό περίβλημά τους και μια γεύση που βρίσκεται μεταξύ του Μουνστέρ και του κλασικού Καμαμπέρ.
«Έπειτα από ένα μήνα δοκιμάσαμε ένα τυρί που είχε εντελώς νέα γεύση!», παραδέχθηκε με ενθουσιασμό ο Γάλλος κτηνοτρόφος, που είδε το νέο τυρί να γίνεται αμέσως δημοφιλές και την πρώτη παρτίδα του να εξαφανίζεται σε χρόνο-ρεκόρ. Έτσι, αποφάσισε να φτιάξει κι άλλα τυριά τύπου Κονφινέ, κάνοντας πλέον -εκτός καραντίνας- «χρυσές δουλειές».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.