Τα μπλε τυριά είναι μοναδικά για πολλούς λόγους, αλλά ο σημαντικότερος είναι ότι διαφέρουν από τις άλλες οικογένειες τυριών λόγω του τρόπου ωρίμανσής τους.
Τα μπλε τυριά έχουν έντονη μυρωδιά και περίεργο χρώμα και δεν είναι αγαπητά από όλους. Ονομάστηκαν έτσι από τους μύκητες του γένους Penicillium, που είναι εκείνοι που δημιουργούν τα χαρακτηριστικά μπλε τμήματα, που έχουν στην επιφάνειά τους.
Είτε από αγελαδινό είτε από πρόβειο είτε από κατσικίσιο γάλα, στα εν λόγω τυριά έχουν αναπτυχθεί αποικίες. Ενίοτε, ο μύκητας προστίθεται απευθείας στο ζεστό γάλα ή σε κάποιες περιπτώσεις μπολιάζεται σε κεφάλια τυριού, από τα οποία έχει μόλις αποσπαστεί το τυρόπηγμα.
Εάν είστε αλλεργικοί στην πενικιλίνη, μην ανησυχείτε, καταστρέφεται κατά τη διαδικασία της ωρίμασης και δεν πρόκειται να σάς προκαλέσει κάποιο πρόβλημα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.