Τα μπλε τυριά είναι μοναδικά για πολλούς λόγους, αλλά ο σημαντικότερος είναι ότι διαφέρουν από τις άλλες οικογένειες τυριών λόγω του τρόπου ωρίμανσής τους.

Τα μπλε τυριά έχουν έντονη μυρωδιά και περίεργο χρώμα και δεν είναι αγαπητά από όλους. Ονομάστηκαν έτσι από τους μύκητες του γένους Penicillium, που είναι εκείνοι που δημιουργούν τα χαρακτηριστικά μπλε τμήματα, που έχουν στην επιφάνειά τους.

Είτε από αγελαδινό είτε από πρόβειο είτε από κατσικίσιο γάλα, στα εν λόγω τυριά έχουν αναπτυχθεί αποικίες. Ενίοτε, ο μύκητας προστίθεται απευθείας στο ζεστό γάλα ή σε κάποιες περιπτώσεις μπολιάζεται σε κεφάλια τυριού, από τα οποία έχει μόλις αποσπαστεί το τυρόπηγμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν είστε αλλεργικοί στην πενικιλίνη, μην ανησυχείτε, καταστρέφεται κατά τη διαδικασία της ωρίμασης και δεν πρόκειται να σάς προκαλέσει κάποιο πρόβλημα.