Φαγητό
Στα κουτιά της πίτσας συνηθίζεται να τοποθετείται στο κέντρο μια πλαστική στρογγυλή κατασκευή. Ο λόγος δεν είναι αισθητικής φύσεως, αλλά πρακτικός.
Το πλαστικό στρογγυλό, που μοιάζει με τραπεζάκι και συνήθως είναι λευκού χρώματος, τοποθετείται στο κέντρο της πίτσας για να διατηρήσει την απαραίτητη απόσταση ανάμεσα στο ζεστό λιωμένο τυρί και το καπάκι του κουτιού, ώστε να μην κολλήσει το χαρτόνι πάνω στην πίτσα. Το εμπνεύστηκε η Καρμέλα Βιτάλε, από το Λονγκ Άιλαντ, και το ονόμασε «Σωτήρα Πακέτου», εν έτει 1893.
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτή η χρησιμότητά του. Παράλληλα, με τη βοήθεια του πλαστικού στρογγυλού μπορεί κάποιος να πάρει το κομμάτι του ακουμπώντας πάνω σε αυτό κι όχι πιάνοντας ολόκληρη την πίτσα, από την οποία θα φάνε κι άλλοι μετά.