Το μπάρμπεκιου το καλοκαίρι είναι αγαπημένη συνήθεια και τα μπιφτέκια είναι από τις πιο συνηθισμένες επιλογές, κάθε φορά που ανάβουμε κάρβουνα.
Αν και τα καλοψημένα μπιφτέκια αποτελούν τη δημοφιλέστερη επιλογή, υπάρχουν και εκείνοι που τα προτιμούν λιγότερα ψημένα. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στη θερμοκρασία όσο και στους χρόνους ψησίματος ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε το μπιφτέκι μας ακριβώς έτσι όπως το θέλουμε.
Ειδικότερα, οι ιδανικές θερμοκρασίες ψησίματος μπιφτεκιών είναι μεταξύ 190 και 200 βαθμών Κελσίου. Στις ψησταριές με υγραέριο αυτή η θερμοκρασία επιτυγχάνεται σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε ψησταριά με κάρβουνα, φροντίστε αυτά να έχουν απλωθεί ομοιόμορφα. Σε κάθε περίπτωση, η ψησταριά θα πρέπει να έχει προθερμανθεί καλά, πριν ξεκινήσει το ψήσιμο.
Όσο για τους χρόνους ψησίματος, να θυμάστε ότι:
Για medium-rare μπιφτέκια που είναι κόκκινα στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για medium μπιφτέκια, που είναι ροζ στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για medium-well μπιφτέκια, που είναι ελάχιστα ροζ στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για well-done μπιφτέκια, ψήνετε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.