Το κρέας όταν ψήνεται αποκτά κάποια κόκκινα σημάδια, τα οποία πολλοί συγχέουν με το αίμα, αλλά δεν είναι έτσι.

Όλες εκείνες τις φορές που έψηνες το κρέας με σκοπό να «εξαφανιστεί» η κοκκινίλα από τα απομεινάρια του αίματος, όπως νόμιζες, απλώς το «στέγνωναν». Κι αυτό γιατί αυτά τα κόκκινα σημάδια που εμφανίζονται στο ψημένο κρέας δεν είναι αίμα, αλλά πρωτεΐνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το μόριό της περιέχει σίδηρο και την προσθετική ομάδα της αίμης, παρόμοια με εκείνη της αιμοσφαιρίνης. Ουσιαστικά, είναι η πρωτεΐνη που μοιράζει οξυγόνο σε όλους τους μύες του σώματος του ζώου. Όταν ψήνετε σε υψηλές θερμοκρασίες παίρνει κόκκινο ή καφέ χρώμα, ανάλογα με το κρέας.