Η ομελέτα είναι ένας εύκολος τρόπος για να καλύψουμε την πείνα μας, εκμεταλλευόμενοι τα αβγά που έχουμε στο ψυγείο μας και ό,τι άλλο υλικό είναι διαθέσιμο.
Έχουμε συνηθίσει να την ψήνουμε στο τηγάνι, αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός τρόπος. Εξίσου αποτελεσματικό είναι να τη… βράσουμε, σε μία κατσαρόλα. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, στο πρώτο άκουσμα, η ομελέτα θα βγει αφράτη και νόστιμη.
Το βραστό νερό, άλλωστε, μεταφέρει τόσο γρήγορα τη θερμότητα που τα αβγά «φουσκώνουν» και ψήνονται αμέσως. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από την κατσαρόλα, ίσως μια τρυπητή κουτάλα, τα αφήνετε λίγο να στραγγίξει το νερό ρίχνοντάς τα σε ένα σουρωτήρι, τα «πατάτε» με ένα πιρούνι και τα σερβίρετε με όποια γέμιση θέλετε ή απλώς πασπαλίζοντας με μπαχαρικά και μυρωδικά της επιλογής σας.