Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν, κατά τύχη με τη βοήθεια ενός σεφ, το συστατικό που πρέπει να μπει στο παγωτό για να μη λιώνει ενώ το καταναλώνουμε.

Επιστήμονες στο Ιαπωνικό Κέντρο Έρευνας για την ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας στην πόλη Καζανάβα πειραματίστηκαν με πολυφαινόλη, ένα υγρό εκχύλισμα από φράουλες. Ζήτησαν, λοιπόν, από ένα σεφ ζαχαροπλαστικής να δημιουργήσει ένα επιδόρπιο με αυτό. Εκείνος παραπονέθηκε πως η κρέμα που έφτιαξε «στερεοποιήθηκε αμέσως» και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο παγωτό που δεν «τρέχει» ενώ προσπαθούμε να το φάμε.

«Το υγρό πολυφαινόλης έχει ιδιότητες που δυσκολεύουν το διαχωρισμό του νερού και του ελαίου, έτσι ένα παγωτό που το περιέχει θα είναι σε θέση να διατηρήσει το αρχικό σχήμα του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι συνήθως και δύσκολα θα λιώνει», εξήγησε ο καθηγητής Τομίσα Ότα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προκειμένου να αποδείξει την αποτελεσματική δομή του νέου παγωτού, ο καθηγητής το άφησε σε θερμοκρασία 28 βαθμών Κελσίου για πέντε λεπτά, κάτω από τον ήλιο. Το παγωτό όχι μόνο διατήρησε το αρχικό σχήμα του, αλλά ήταν ακόμα δροσερό όταν το έφαγε. Προς το παρόν, πάντως, το ερευνητικό κέντρο φτιάχνει και πουλάει τα προϊόντα του μόνο στην Ιαπωνία, στην τιμή των 500 γιεν ή περίπου 4,50 δολαρίων ΗΠΑ.