Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που μένουν ασυγκίνητοι στη θέα ενός ζουμερού και αφράτου μπιφτεκιού. Αποτελεί, άλλωστε, αγαπημένη επιλογή για πολλούς.

Οι συμβουλές για το τέλειο μπιφτέκι είναι πολλές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, άλλωστε, για να το ψήσετε, αλλά ο σεφ Γκρέιχαμ Έλιοτ μας προτείνει έναν από τους πιο περίεργους, ώστε να «κρατήσει» τα υγρά του και το σχήμα του και να μη στεγνώσει όσο το μαγειρεύετε. Ποιο είναι το «κόλπο» του Αμερικανού; Ένα παγάκι!

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η μέθοδός του λειτουργεί στα μεγάλα μπιφτέκια και πρέπει να ακολουθηθούν τα εξής βήματα: Βάζουμε το μπιφτέκι σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σπρώχνουμε με τον αντίχειρα ένα παγάκι στη μέση του. Όταν έρθει η ώρα να το γυρίσουμε, το απομακρύνουμε από το δυνατό σημείο της φωτιάς. Με το που θα ετοιμαστεί το μπιφτέκι, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για πέντε λεπτά.