Το μέλλον του φαγητού δεν αναμένεται ιδιαίτερα ευοίωνο, με την επιστημονική κοινότητα να επισημαίνει ότι το 2050 θα υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις τροφής.
Από τις επικρατέστερες προτάσεις είναι η μείωση της κατανάλωσης κρέατος και η υποκατάστασή του από πηγές πρωτεΐνης όπως τα έντομα.
Το επόμενο βήμα μάλιστα είναι η ένταξη νέων πηγών πρωτεΐνης -όπως οι κάμπιες- στην καθημερινότητά μας και μάλιστα σε σημείο που ενδεχομένως να έχουμε ειδικά διαμορφωμένη «φάρμα» στα σπίτια μας.
Μιλάμε για συγκεκριμένη κατηγορία σκώληκα, του T. Molitor, που «καλλιεργείται», μαγειρεύεται και τρώγεται όπως τρώμε τις γαρίδες.
Μια συσκευή λοιπόν που εντοπίσαμε και προορίζεται ακριβώς για αυτό το σκοπό, δημιουργήθηκε από την BeoBia και αποτελείται από 5 δοχεία στα οποία παράγονται από 100 έως και 300γρ. τροφής που μέχρι να αναπτυχθεί ταΐζεται με υπολείμματα φρούτων και λαχανικών.
Πριν το μαγείρεμα, τα βάζετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, σαν τη διαδικασία που ακολουθείται με τα οστρακοειδή, και στη συνέχεια τα ψήνετε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.