Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν ξέρουν πώς να μαγειρέψουν το καβούρι, για αυτό και το αποφεύγουν. Εμείς θα σας πούμε τρεις τρόπους, με εγγυημένο αποτέλεσμα.
Απαραίτητη γνώση είναι πως πρέπει να είναι πάντα ζωντανά τα καβούρια όταν τα αγοράζουμε. Διατηρούνται μέχρι και 12 ώρες στο ψυγείο τυλιγμένα μέσα σε υγρό πανί ή σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Το θηλυκό έχει ελαφρώς διαφορετική γεύση από το αρσενικό.
Στον ατμό: Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στον ατμομάγειρα. Τοποθετούμε το καβούρι με τις δαγκάνες προς τα κάτω, μέσα στο καλάθι του ατμού. Μαγειρεύουμε για περίπου 25’ ανά κιλό βάρους.
Στην κατσαρόλα: Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και προσθέτουμε αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον κάβουρα με τις δαγκάνες προς τα κάτω. Κλείνουμε το καπάκι και υπολογίζουμε 40’ ανά κιλό καβουριού. Εάν το καβούρι είναι μικρότερο των 400γρ. χρειάζεται περίπου 15’.
Στα κάρβουνα: Ιδανικά για μεγάλα καβούρια, σπάμε τις δαγκάνες και πιάνοντας το σώμα του και με τα δύο χέρια το ανοίγουμε στη μέση. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι και βάζουμε στην ψησταριά για 8-10’.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.