Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν ξέρουν πώς να μαγειρέψουν το καβούρι, για αυτό και το αποφεύγουν. Εμείς θα σας πούμε τρεις τρόπους, με εγγυημένο αποτέλεσμα.

Απαραίτητη γνώση είναι πως πρέπει να είναι πάντα ζωντανά τα καβούρια όταν τα αγοράζουμε. Διατηρούνται μέχρι και 12 ώρες στο ψυγείο τυλιγμένα μέσα σε υγρό πανί ή σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Το θηλυκό έχει ελαφρώς διαφορετική γεύση από το αρσενικό.

Στον ατμό: Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στον ατμομάγειρα. Τοποθετούμε το καβούρι με τις δαγκάνες προς τα κάτω, μέσα στο καλάθι του ατμού. Μαγειρεύουμε για περίπου 25’ ανά κιλό βάρους.

Στην κατσαρόλα: Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και προσθέτουμε αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον κάβουρα με τις δαγκάνες προς τα κάτω. Κλείνουμε το καπάκι και υπολογίζουμε 40’ ανά κιλό καβουριού. Εάν το καβούρι είναι μικρότερο των 400γρ. χρειάζεται περίπου 15’.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα κάρβουνα: Ιδανικά για μεγάλα καβούρια, σπάμε τις δαγκάνες και πιάνοντας το σώμα του και με τα δύο χέρια το ανοίγουμε στη μέση. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι και βάζουμε στην ψησταριά για 8-10’.