Ακόμα και όσοι αντιμετωπίζουν τα φρούτα με δισταγμό δύσκολα μπορούν να αδιαφορήσουν στη θέα μιας φρέσκιας, δροσερής και πολύχρωμης φρουτοσαλάτας.
Η πλούσια γεύση των φρούτων, τα μεθυστικά τους αρώματα, η δροσερή υφή τους και η τεράστια ποικιλία συνδυασμών και χρωμάτων συνθέτουν το «παζλ» της φρουτοσαλάτας. Το «μυστικό», όμως, που θα την απογειώσει γευστικά κρύβεται σε ένα υλικό που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
Ο λόγος γίνεται για το αλάτι. Χρειάζεται μόλις μία πρέζα για να νοστιμίσει ακόμα περισσότερο και να αναδείξει τη γεύση των φρούτων που έχεις επιλέξει. Μια πολύ μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να κάνει τη φρουτοσαλάτα ακόμα πιο γλυκιά, αφού θα τονώσει τη γεύση των φρούτων, ενώ παράλληλα θα προκαλέσει και αντίσταση στην ινσουλίνη και άρα αύξηση του κινδύνου του διαβήτη, αλλά και άλλων προβλημάτων στον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάψει περισσότερο λίπος με τη βοήθεια του αλατιού.