Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποθηκεύσουμε τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά οπωροκηπευτικά για μήνες, ώστε να μπορούμε να τα καταναλώνουμε και το χειμώνα.

Είτε με τη μορφή σάλτσας είτε ως μαρμελάδα είτε ακόμα ως σούπα ή τουρσί, μπορούμε να μαγειρέψουμε τα φρούτα και τα λαχανικά τώρα που είναι ακόμα φρέσκα και να τα απολαύσουμε αρκετό καιρό μετά.

Σάλτσα ντομάτας: Φτιάξε από τώρα μια σάλτσα ντομάτας και κατέψυξέ την, αποθηκεύοντάς της σε επαναχρησιμοποιήσιμες πλαστικές σακουλίτσες τροφίμων στην κατάψυξη.

Πέστο: Δεν υπάρχει άλλη σάλτσα που να μυρίζει τόσο καλοκαιρινά όσο αυτή. Πριν σου χαλάσει ο βασιλικός που έχεις στο μπαλκόνι, φτιάξε μια γερή ποσότητα πέστο και αποθήκευσέ την σε ατομικές μερίδες σε θήκες για παγάκια, επίσης στην κατάψυξη.

Μαρμελάδες: Όλα τα φρούτα μπορούν να γίνουν μαρμελάδα, την οποία θα τοποθετήσετε σε βαζάκια και εν συνεχεία θα τα βάλετε στη συντήρηση στο ψυγείο.

Ντοματόσουπα: Φτιάξε μια μεγάλη δόση της εν λόγω σούπας τώρα που οι ντομάτες είναι φρέσκες και αποθήκευσέ την στην κατάψυξη, μέσα σε πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες τροφίμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λαχανικά και φρούτα: Διατήρησε για μήνες τις ντομάτες, τα αγγουράκια και το καρπούζι κάνοντάς τα τουρσί και βάζοντάς τα στη συντήρηση. Το χειμώνα μπορείς να τα προσφέρεις σαν μεζέ όταν έρχονται οι φίλοι στο σπίτι ή να τα προσθέτεις σε πατατοσαλάτες και σάντουιτς.