Φαγητό
Μερικές πιπεριές έχουν τρία και άλλες τέσσερα εξογκώματα στη βάση τους και το χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Οι πιπεριές με τα τρία εξογκώματα είναι οι αρσενικές και θεωρούνται ιδανικές για μαγείρεμα. Αυτές που από την άλλη έχουν τέσσερα είναι οι θηλυκές, οι οποίες αν και είναι γεμάτες σποράκια, είναι πολύ πιο γλυκές από τις πρώτες, ενώ προτείνεται η ωμή κατανάλωσή τους σε σαλάτες, wraps αλλά και ως σνακ.
Θεωρούνται επίσης οι πλέον κατάλληλες για τη συγκομιδή των σπόρων προς φύτευση στον κήπο.