Όλα τα κράκερ που έχουν τρύπες! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ όμως το γιατί;
Στην πραγματικότητα, συντελούν στο σωστό ψήσιμο των κράκερ και χωρίς αυτές τα εν λόγω τραγανά μπισκότα δεν θα είχαν ούτε τη γεύση αλλά ούτε και την εμφάνιση που έχουν.
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Αυτές οι μικρές τρύπες επιτρέπουν στον ατμό να διαφύγει από τη ζύμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος, με αποτέλεσμα τα κράκερ να παραμένουν λεπτά και τραγανά και να μην φουσκώνουν όπως τα μπισκότα. Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη: Η ζύμη πλάθεται σε λεπτό πάχος και στη συνέχεια με ένα ειδικό εργαλείο σχηματίζονται στην επιφάνειά της διάσπαρτες τρύπες, σε αριθμό και θέσεις συγκεκριμένες, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμεί ο κατασκευαστής να δώσει στα κράκερ.
Αν οι τρύπες είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη, τότε το κράκερ θα γίνει πολύ ξηρό και σκληρό, ενώ αν είναι πολύ μακριά μεταξύ τους θα προκύψουν προϊόντα με φουσκάλες (όπως τα γνωστά cream κράκερ). Οι τρύπες, λοιπόν, είναι αυτές που διαφοροποιούν τα κράκερ από τα μπισκότα. Γιατί τα μπισκότα πρέπει να φουσκώσουν, ενώ τα κράκερ πρέπει να ψηθούν και να παραμείνουν λεπτά και τραγανά.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.