Στο ρεκόρ Γκίνες βρίσκονται πια οι τυροκόμοι από τη Σαρδηνία που έφτιαξαν τυρί πεκορίνο, που ζυγίζει 600 κιλά.
Το τυρί φτιάχτηκε τον Μάιο, στη Σαρδηνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Λόκουλι. Η διάμετρός του φτάνει το 1,65 μ. και το πάχος του τα 60 εκατοστά, όπως αναφέρει το ANSA.
Να σημειώσουμε, πως το τυρί διατηρήθηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες για 12 ολόκληρους μήνες και ύστερα εξετάστηκε από την Επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες, που πιστοποίησαν τα χαρακτηριστικά του. Επίσης, για την παραγωγή του τυριού φαίνεται πως χρειάστηκαν 4.500 λίτρα γάλακτος και 25 κιλά αλατιού.
Τέλος, υπενθυμίζεται πως το αντίστοιχο προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε παραγωγούς από την ιταλική πόλη Άσκολι Πιτσένο, οι οποίοι, το 2010, έφτιαξαν τυρί βάρους 534 κιλών.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.