Στο ρεκόρ Γκίνες βρίσκονται πια οι τυροκόμοι από τη Σαρδηνία που έφτιαξαν τυρί πεκορίνο, που ζυγίζει 600 κιλά.

Το τυρί φτιάχτηκε τον Μάιο, στη Σαρδηνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Λόκουλι. Η διάμετρός του φτάνει το 1,65 μ. και το πάχος του τα 60 εκατοστά, όπως αναφέρει το ANSA.

Να σημειώσουμε, πως το τυρί διατηρήθηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες για 12 ολόκληρους μήνες και ύστερα εξετάστηκε από την Επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες, που πιστοποίησαν τα χαρακτηριστικά του. Επίσης, για την παραγωγή του τυριού φαίνεται πως χρειάστηκαν 4.500 λίτρα γάλακτος και 25 κιλά αλατιού.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως το αντίστοιχο προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε παραγωγούς από την ιταλική πόλη Άσκολι Πιτσένο, οι οποίοι, το 2010, έφτιαξαν τυρί βάρους 534 κιλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!