Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ράφι που έχει πατατάκια και κριτσίνια, αμέσως ο νους μας πηγαίνει πως τα κριτσίνια είναι πιο υγιεινά από τα πατατάκια.
Είναι όμως έτσι; Αμ δε! Μια τροφή μπορει να ακούγεται υγιεινή αλλά να μην είναι!
Στη φωτογραφία τα κριτσίνια Α έχουν περισσότερο κορεσμένο λίπος από τα πατατάκια, ενώ τα κριτσίνια Β που περιέχουν συστατικά όπως παρθένο ελαιόλαδο κι αλεύρι ολικής έχουν πολύ λιγότερο κορεσμένο λίπος και πολλες φυτικές ίνες (11,2 γρ).
Χρειάζεσαι μόλις 30 δευτερόλεπτα για να αγοράσεις το σωστό προϊόν.
Κι οταν το βρεις μετά δεν θα χρειάζεται να αφιερώσεις καθόλου χρόνο για να το επιλέξεις. Τοσο απλά!
Τι είναι καλό να προσέχουμε
Πρώτα από όλα τα συστατικά.
Όσο πιο αγνά τα υλικά τόσο το καλύτερο. Επιλέγουμε προϊόντα που έχουν παρθένο ελαιόλαδο και όχι φυτικά έλαια (όποια κι αν είναι αυτά). Αν δούμε συστατικά που δεν τα καταλαβαίνουμε τότε μάλλον το προϊόν δεν είναι και το καλύτερο!
Επίσης επιλέγουμε προϊόντα που έχουν πάνω από 6 γραμ. φυτικές ίνες/100 γραμ. προϊόντος και λιγότερο από 2 γραμ. κορεσμένο λίπος / 100 γραμ. προϊόντος.
Και προσοχή στις θερμίδες! Όπως βλέπεις τα κριτσίνια δεν διαφέρουν και πολύ από τα πατατάκια γι’ αυτό δεν το παρακάνουμε!
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.