Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ράφι που έχει πατατάκια και κριτσίνια, αμέσως ο νους μας πηγαίνει πως τα κριτσίνια είναι πιο υγιεινά από τα πατατάκια.

Είναι όμως έτσι; Αμ δε! Μια τροφή μπορει να ακούγεται υγιεινή αλλά να μην είναι!

Στη φωτογραφία τα κριτσίνια Α έχουν περισσότερο κορεσμένο λίπος από τα πατατάκια, ενώ τα κριτσίνια Β που περιέχουν συστατικά όπως παρθένο ελαιόλαδο κι αλεύρι ολικής έχουν πολύ λιγότερο κορεσμένο λίπος και πολλες φυτικές ίνες (11,2 γρ).

Χρειάζεσαι μόλις 30 δευτερόλεπτα για να αγοράσεις το σωστό προϊόν.

Κι οταν το βρεις μετά δεν θα χρειάζεται να αφιερώσεις καθόλου χρόνο για να το επιλέξεις. Τοσο απλά!

Τι είναι καλό να προσέχουμε

Πρώτα από όλα τα συστατικά.

Όσο πιο αγνά τα υλικά τόσο το καλύτερο. Επιλέγουμε προϊόντα που έχουν παρθένο ελαιόλαδο και όχι φυτικά έλαια (όποια κι αν είναι αυτά). Αν δούμε συστατικά που δεν τα καταλαβαίνουμε τότε μάλλον το προϊόν δεν είναι και το καλύτερο!

Επίσης επιλέγουμε προϊόντα που έχουν πάνω από 6 γραμ. φυτικές ίνες/100 γραμ. προϊόντος και λιγότερο από 2 γραμ. κορεσμένο λίπος / 100 γραμ. προϊόντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και προσοχή στις θερμίδες! Όπως βλέπεις τα κριτσίνια δεν διαφέρουν και πολύ από τα πατατάκια γι’ αυτό δεν το παρακάνουμε!