Οι bartenders όλου το κόσμου έχουν ένα κοκτέιλ το οποίο – αν και σου αρέσει εσένα – δεν χαίρονται καθόλου όταν το παραγγέλνεις. Ποια είναι άραγε η αιτία;
Δεν μιλάμε για άλλο από το mojito και όσο για το λόγο που το κάνει τόσο αντιπαθές, είναι γιατί χρειάζεται πολύ χρόνο για να φτιαχτεί, όπως ανέφερε στο Bravo After Hours o διευθυντής του εστιατορίου Sur στο Hollywood.
Παραδοσιακά, λοιπόν, το mojito φτιάχνεται με 5 υλικά: λευκό ρούμι, ζάχαρη, χυμό λάιμ, σόδα και δυόσμο. Και μπορεί να μοιάζει απλό, αλλά οι bartenders, σου λέει, πρέπει να αφιερώσουν πολλή ώρα στην προετοιμασία του και όταν το μπαρ είναι γεμάτο κόσμο, που περιμένει να εξυπηρετηθεί, δεν θέλουν να χάνουν χρόνο με περίπλοκες συνταγές.
Όπως συμβουλεύουν δε, αν θέλεις να πιεις το mojito σου και να μην εκνευρίσεις τον bartender, είναι καλύτερο να το παραγγείλεις σε χώρο όπου η μπάρα δεν είναι τόσο πολυάσχολη, όπως π.χ. σε ένα εστιατόριο.