Κάθε κομμάτι καρπούζι έχει σημαντικά επίπεδα βιταμινών Α, Β6 και C, μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. Υπάρχει ακόμη και μια μέτρια ποσότητα καλίου.
Επιπλέον, το καρπούζι δεν έχει λιπαρά, είναι πολύ χαμηλό σε νάτριο και έχει μόνο 40 θερμίδες ανά φλιτζάνι.
Πώς να κόψεις το καρπούζι
Πολλοί το κόβουν με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή σε “βάρκες”. Μετά κόβουν κάθετα για να σχηματίσουν τα γνωστά τριγωνικά κομμάτια καρπουζιού. Υπάρχει όμως και πολύ καλύτερος τρόπος.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και διαβάστε και τις λεπτομερείς οδηγίες και δεν θα το ξανακόψετε ποτέ ξανά με τον παλιό τρόπο!
Μόλις τελειώσετε τον τεμαχισμό, μπορείτε να παίρνετε ένα-ένα τα τετράγωνα κομμάτια, κρατώντας τα από την βάση και απολαμβάνοντας χωρίς μπελάδες το πιο νόστιμο καλοκαιρινό φρούτο!
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.