Lifestyle
Το καθάρισμα των ψαριών είναι ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες στην κουζίνα. Μπορεί, όμως, να γίνει… παιχνιδάκι εάν ακολουθήσετε ένα αρχαίο ιαπωνικό κόλπο.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, χρειάζονται μόνο δυο ξυλάκια και μερικά δευτερόλεπτα και τα ψάρια σας θα είναι καθαρά κι έτοιμα για μαγείρεμα. Η τεχνική χρονολογείται αρκετές εκατοντάδες χρόνια και ανακαλύφθηκε στα γιαπωνέζικα νοικοκυριά των περασμένων αιώνων.
Τα ξυλάκια μπαίνουν από το στόμα του ψαριού και με ένα γρήγορο γύρισμα τα εντόσθια βγαίνουν πανεύκολα. Την τεχνική παρουσιάζει ο έμπειρος σεφ από την Ταϊλάνδη, Ναθακόρν Σαρουθαναγιάρεμ, από την κουζίνα του γιαπωνέζικου εστιατορίου του στην Μπανγκόκ…