Συμβαίνει σε όλους. Πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο και παραγγέλνουμε ψωμί, το οποίο μας έρχεται κομμένο σε φέτες, μέσα σε καλαθάκι.
Μπορεί αυτό να μας φαίνεται σωστό και πρακτικό, αφού δεν χρειάζεται να το κόψουμε εμείς, αλλά δεν είναι έτσι. Ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν επέστησε την προσοχή στους λάτρεις του ψωμιού, υποστηρίζοντας πως εφόσον θέλουμε να το καταναλώσουμε οπωσδήποτε σε ένα εστιατόριο θα πρέπει είτε να παραγγείλουμε ολόκληρη τη φρατζόλα είτε να ζητήσουμε να το δούμε να κόβεται μπροστά μας.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, οι ψωμιέρες συνήθως γυρίζουν από τραπέζι σε τραπέζι. Πολλά εστιατόρια δεν απομακρύνουν το παλιό ψωμί, αλλά γεμίζουν με τις φέτες ψωμί που δεν έφαγε κάποιος άλλος. Από την άλλη, ακόμα κι αν η φρατζόλα είναι καινούρια, δεν γνωρίζουμε εάν κόπηκε με καθαρό μαχαίρι και τοποθετήθηκε στο καλαθάκι με καθαρά χέρια.