Ο Αλέν Ντουκάς συνιστά στον κόσμο να σταματήσει να βάζει τη σοκολάτα στο ψυγείο, άποψη που συμμερίζεται κι η εταιρία Cadbury.

Ο διάσημος Γάλλος σεφ, με τρία αστέρια Μισελέν, υποστηρίζει πως η σοκολάτα πρέπει να διατηρείται μεταξύ 15 και 18 βαθμών Κελσίου σε ξηρό μέρος, ενώ η καλύτερη θερμοκρασία για κατανάλωση είναι περίπου 20°C.

Εάν η σοκολάτα κρατηθεί στο ψυγείο, το νερό συμπυκνώνεται και η επιφάνειά της λευκαίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ίδιο υποστήριξε πρόσφατα και η βρετανική πολυεθνική εταιρία ζαχαρωδών, η οποία πρότεινε -από την πλευρά της- η σοκολάτα να φυλάσσεται σε σκοτεινό ντουλάπι μακριά από φως και ζέστη, σε θερμοκρασία κάτω από τους 21 βαθμούς Κελσίου.