Η παρασκευή νόστιμων γευμάτων στο τηγάνι μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς έχει πολλές παραμέτρους που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.
Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και «μυστικά», που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε κι άλλα που θα ανακαλύψετε με την εμπειρία. Εμείς σας παρουσιάζουμε δύο βασικούς κανόνες, ώστε τα τηγανισμένα φαγητά σας να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα.
Ο πρώτος έχει να κάνει με το πότε ακριβώς αλατίζουμε ό,τι ρίχνουμε στο τηγάνι: το αλατίζουμε μόνο όταν βγει από το τηγάνι, όταν περιμένουμε να «ξεκουραστεί». Μάλιστα, εάν είναι να το σερβίρουμε συνοδεία αλμυρής σάλτσας, τότε δεν το αλατίζουμε καν.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με το πού «ξεκουράζονται» τα τηγανητά μας εδέσματα: ποτέ στο φούρνο! Μέσα στο φούρνο θα χάσουν αμέσως την τραγανή κρούστα τους, που τόσο μοχθήσαμε να πετύχουμε. Τα αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου κι εν συνεχεία τα σερβίρουμε, αφού -εκτός των άλλων- τα τηγανητά φαγητά δεν θα πρέπει να σερβίρονται καυτά, ακριβώς δηλαδή όπως τα βγάζουμε από το τηγάνι.