Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κόψει και κατ’ επέκταση να σερβίρει κάποιος το καρπούζι. Ωστόσο, ποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος;
Όταν θέλεις να κόψεις κομμάτια από καρπούζι για να τα πάρεις μαζί σου σε τάπερ στο γραφείο ή για το σνακ των παιδιών, υπάρχει μία τεχνική που θα σε διευκολύνει πολύ, αφού μπορείς να έχεις έτοιμες μπουκιές που μπορείς να πιάσεις και με το χέρι.
Τι θα κάνεις; Πολύ απλά θα κόψεις το καρπούζι σε στικς, χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα.
Παίρνεις λοιπόν μισό ή ¼ του καρπουζιού -αναλόγως πόσο μεγάλο είναι- και το ακουμπάς πάνω σε επιφάνεια κοπής με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω. Κόβεις το καρπούζι αρχικά κατά μήκος σε φέτες και μετά κατά πλάτος, σαν τετραγωνάκια και έτοιμα τα στικς καρπουζιού.
Μεταφέρεις σε τάπερ ή σε πιατέλα και σερβίρεις. Ούτε κάποιο ιδιαίτερο εργαλείο χρειάστηκε για να το κόψεις, ούτε πιρούνι χρειάζεσαι για να το απολαύσεις, απλά το πιάνεις από τη φλούδα και τρως.
Extra tip: Αν πρόκειται να σερβίρεις τα στικ εκείνη τη στιγμή και θέλεις να δημιουργήσεις ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείς να βάλεις και ένα ξυλάκι παγωτού σε κάθε κομμάτι. Στα παιδιά σίγουρα αυτό θα αρέσει πολύ.