Να γιατί οι ευρωπαϊκές σοκολάτες είναι πιο νόστιμες από τις αμερικάνικες.
Υπάρχουν όντως κάποιες διαφορές στην παρασκευή και την υφή των σοκολατών που κάνει τις ευρωπαϊκές πιο νόστιμες από τις αμερικάνικες. Πρώτα από όλα, οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν μια πιο κρεμώδη υφή, ενώ περιέχουν τουλάχιστον 14% γάλα, σε σχέση με τις σοκολάτες στην Αμερική που έχουν το πολύ μέχρι 12%.
Αυτό σημαίνει ότι οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν 3.5% λιπαρά από το γάλα, σε αντίθεση με της Αμερικής που έχουν το πολύ μέχρι 3.39%.
Οι ευρωπαϊκές σοκολάτες έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, επομένως έχουν και πιο έντονη γεύση. Και μιας και οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν περισσότερο κακάο κατά 40% από τους πολίτες των ΗΠΑ, αυτό τους κάνει να έχουν πιο εκλεπτυσμένο γούστο πάνω στο θέμα σοκολάτα.
Τέλος, μια άλλη διαφορά στην παρασκευή τους από ήπειρο σε ήπειρο, είναι ότι στην Αμερική χρησιμοποιούν πολύ βουτυρικό οξύ ώστε οι σοκολάτες να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα βρώσιμες, μια ουσία που αλλάζει την γεύση τους.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.