ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν δεν ψηφίσουν οι νεοδημοκράτες στον ΣΥΡΙΖΑ όπως έκαναν στο ΠΑΣΟΚ «δεν έχει γούστο»
prodeals

Αυτός είναι ο λόγος που δε πρέπει να ξεπαγώνουμε τις μπριζόλες πριν το ψήσιμο

Αυτός είναι ο λόγος που δε πρέπει να ξεπαγώνουμε τις μπριζόλες πριν το ψήσιμο

Ως γνωστόν, τα τρόφιμα που συντηρούμε στην κατάψυξη, θα πρέπει πρώτα να τα ξεπαγώσουμε και στη συνέχεια να τα ψήσουμε.

​Όπως και τις μπριζόλες τις οποίες φροντίζουμε να βγάζουμε από την κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ και να τις βάζουμε στη συντήρηση για να αποψυχθούν μέχρι να τις μαγειρέψουμε.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρθρογράφο του Cook Illustrated, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, αυτό που κάνουμε είναι λάθος.

Όχι καταστροφικό λάθος, όμως, παρόλο που οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, αν δοκιμάσετε να τις μαγειρέψετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.

Οι παγωμένες μπριζόλες, όπως εξηγεί, μπορεί να αργούν σε χρόνο μαγειρέματος, όμως, κρατάνε τα υγρά, γίνονται πιο μαλακές και είναι πιο γευστικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να τις μαγειρέψετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε:

  • Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατάψυξη και τις βάζετε σε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, που έχει κάψει πρώτα.
  • Προσθέτετε τα μπαχαρικά που θέλετε και μετά από 1,5 λεπτό τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά.
  • Μετά από άλλο 1,5 λεπτό τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στον φούρνο όπου θα τις ψήσετε στους 200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένη τις θέλετε).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.