Στους περισσότερους αν όχι σε όλους μας, έχει τύχει να παραγγείλουμε πίτσα το βράδυ, αλλά να μην καταφέρουμε να τη φάμε όλη, με αποτέλεσμα να τη φυλάξουμε για την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, «πονοκέφαλο» αποτελεί το… ζέσταμά της, καθώς θέλουμε να αποφύγουμε να γίνει «λάστιχο».
Η Susan Westmoreland, διευθύντρια γαστρονομίας στο Good Housekeeping, έχει τον καλύτερο τρόπο για να ξαναζεστάνετε την πίτσα
Τι κάνετε:
Εάν έχετε μόνο 2-3 κομμάτια, μπορείτε να τα ζεστάνετε στο τηγάνι, σε κανονική θερμοκρασία για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει πραγματικά πολύ ζεστό. (Μην χρησιμοποιείτε αντικολλητικό σκεύος, καθώς οι υψηλότεροι χρόνοι μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στην επίστρωση του).
Βάζετε την πίτσα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μισό και την αφήνετε για 2 ή 3 λεπτά.
Πώς να την ξαναζεστάνετε χωρίς να στεγνώσει
Η ξερή πίτσα με το τυρί που έχει κρυώσει μπορεί να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση. Πώς; Με ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, ψεκάστε με νερό την επιφάνεια της ελαφρά. Και μετά την ζεσταίνετε κανονικά στον φούρνο.