Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι ο κρύος και ο ζεστός καφές δεν έχουν την ίδια γεύση και ας είναι φαινομενικά ίδιoι. Επίσης όταν αφήνεις ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ να κρυώσει, δεν έχει τόσο καλή γεύση όσο ο αγαπημένος σε πολλούς κρύος καφές.
Η αλήθεια είναι ότι ο ζεστός και κρύος καφές διαφέρουν σε θερμοκρασία αλλά και σε γεύση. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Υπάρχει, λοιπόν, μια αλήθεια σε αυτή τη διαφορά της γεύσης την οποία δεν γνωρίζεις.
Οι δύο ίδιοι καφέδες, όταν είναι ζεστοί ή κρύοι έχουν διαφορετική γεύση. Ο ζεστός καφές έχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών και όσον αφορά τη θερμοκρασία, αυτή δημιουργεί πικρία και οξύτητα.
Τα επίπεδα του καφέ είναι περίπου τα ίδια στον κρύο και στο ζεστό και αλλάζει η γεύση λόγω του παραπάνω γεγονότος. Ουσιαστικά οι τρόποι με τους οποίους ψήνονται οι κόκκοι καφέ, επηρεάζουν την καφεΐνη, την οξύτητα και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του αποτελέσματος.