Ευφάνταστοι ερευνητές στο Ινστιτούτο Κρέατος και Γαλακτοκομικών του Μινσκ προχώρησαν στη δημιουργία ενός νέου τύπου παγωτού από… κρέας!
Το «Ice Meat» όπως ονομάζεται από τους δημιουργούς του, είναι ένα μείγμα κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, το οποίο του περιέχει μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης και λίπους, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, ώστε να είναι κατάλληλο για διαβητικούς, όπως εξήγησαν οι ειδικοί.
«Το κρέας παγωτό είναι ένα αναζωογονητικό πρωτότυπο υγιεινό προϊόν που είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ σνακ», δήλωσε η ερευνήτρια στο τμήμα προϊόντων κρέατος, Ιρίνα Καλτόβιτς.
Ο επικεφαλής ειδικός των τεχνολογιών γαλακτοκομικής παραγωγής Γκριγκόρι Πιντσούκ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το προϊόν «έχει το δικαίωμα ύπαρξης», αναφέροντας ότι το παγωτό από κρέας θα μπορούσε να βελτιωθεί και να ραφιναριστεί με διαφορετικές γεύσεις προκειμένου να αποκτήσει μία καλύτερη γεύση.
Το κρέας παγωτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση «Belagro-2020», η οποία ξεκίνησε στο Μινσκ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.