Αυτό το μυστικό θα σας οδηγήσει σίγουρα στην «τέλεια» ομελέτα.
Προθερμαίνετε το τηγάνι σας, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά σας πριν τα ρίξετε στο τηγάνι και, στη συνέχεια, ανακατεύετε συχνά όσο μαγειρεύονται. Ναι, οκ, αυτό το ξέρατε.
Αλλά προσθέτοντας κάτι επιπλέον μπορεί να δώσει στα αυγά σας μια εξαιρετικά μεταξένια υφή! Νομίζαμε πως είναι το γάλα. Το Delish λέει όχι.
Πιστέψαμε πως είναι η κρέμα γάλακτος.
Όχι και πάλι όχι!
Για να είμαστε δίκαιοι, το γάλα μπορεί να προσθέσει κρεμώδη υφή και ωραίο χρώμα στην ομελέτα σας, αλλά ένα διαφορετικό συστατικό μπορεί να κάνει ακόμη καλύτερη δουλειά για να ενισχύσει το γεύμα σας – και αυτό διδάσκεται μόνο σε σχολές μαγειρικής.
Προφανώς, αν προσθέσετε μια κουταλιά sour cream για κάθε δύο αυγά στο μπολ θα δώσει την καλύτερη υφή ever. “Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν γάλα στα αυγά τους πριν τα βάλουν στο τηγάνι”, γράφει η Joanna Saltz για το Delish. “Αλλά η ξινή κρέμα προσφέρει την ίδια κρεμώδη υφή, αλλά δίνει και έξτρα όγκο στην ομελέτα σας.”
Εάν αυτό δεν σας πείσει να δοκιμάσετε, ίσως σας πείσει η άποψη του αναγνωρισμένου σεφ Michelin, Justin Ferguson. Η ξινή κρέμα αντί για γάλα στα αυγά “τα κάνει κρεμώδη και πλουσιότερα χωρίς να αραιώνει το φωτεινό, κίτρινο χρώμα των αυγών”.