Φαγητό
Βρισκόμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου και τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα έχουν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους στα περισσότερα νοικοκυριά. Φυσικά μεταξύ αυτών, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι αγαπημένοι σε όλους κουραμπιέδες. Μάλιστα, φέτος λόγω του lockdown πολλοί είναι εκείνοι που θα φτιάξουν σπιτικούς.
Για να τους πετύχετε και να έχετε τον τέλειο κουραμπιέ, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά.
Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:
- Το πρώτο και βασικό μυστικό κρύβεται στο βούτυρο και στην ποιότητά του. Για γευστικό αποτέλεσμα, προτιμήστε το αιγοπρόβειο. Επίσης, θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ θα πρέπει να το χτυπήσετε πολύ καλά.
- Πολύ καλό χτύπημα θέλει και η ζάχαρη.
- Μην τους αφήνετε να ψηθούν πολύ, διότι οι κουραμπιέδες όταν κρυώνουν σφίγγουν κι άλλο. Βγάλτε τους από το φούρνο μαλακούς, ώστε να είναι αφράτοι μετά.
- Τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, αφού έχουν κρυώσει. Αν το κάνετε όσο είναι ακόμη ζεστοί, θα βγάλουν υγρασία.
- Μέχρι να καταναλωθούν, να τους έχετε πάντα σκεπασμένους (με μια μεμβράνη) για να διατηρήσουν την υφή τους και να παραμείνουν αφράτοι.