Ο Gerald Fowler καλλιεργεί πιπεριές στο κτήμα του στη βόρεια Αγγλία και η πιπεριά της ποικιλίας Naga Viper της φάρμας του, κατέκτησε τον τίτλο της πιο καυτερής πιπεριάς στον κόσμο!
Υπάρχει καθορισμένη διαδικασία για τον υπολογισμό της καυστικότητας μια πιπεριάς που δε βασίζεται στην εμπειρία των γευσιγνωστών. Η ένταση του καψίματος που προκαλεί μια πιπεριά μετράται με μονάδες της κλιμακας Scoville. Οι μονάδες καθορίζουν την ποσότητα καψεϊψίνης ((CH3)2CHCH=CH(CH2)4CONHCH2C6H3-4-(OH)-3-(OCH3))) που περιέχεται στην πιπεριά και είναι υπέυθυνη για την πικάντικη γεύση της.
Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ο κ. Fowler δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα επίπονη η βρώση της πιπεριάς. Μουδιάζει τη γλώσσα και προκαλεί έντονο κάψιμο σε όλο το πεπτικό σύστημα. Το κάψιμο μπορεί να διαρκέσει μια ώρα κατά την οποία δε θέλεις (σ.σ. ή δε μπορείς) να μιλήσεις ή να κάνεις οτιδήποτε. Είναι όμως υπέροχη εμπειρία»
Ο παραγωγός ζητάει από τους ανθρώπους να δηλώσουν εγγράφως ότι έχουν σώας τα φρένας πριν τους επιτρέψει να δοκιμάσουν το τσίλι!
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.