Tα παρακάτω τρία περίεργα ποτά σίγουρα θέλει πολύ θάρρος για να τα δοκιμάσεις.

Κρασί γλάρου

Αν βρεθείς στην Αλάσκα, τότε θα ακούσεις κάποιους να ζητάνε στα μπαρ το κρασί γλάρου. Μην απορήσεις, γιατί πρόκειται για μια παράδοση πολλών αιώνων, φτιάχνεται από τους Ινουίτ, και η συνταγή είναι απλή. Αφήνουν το πτώμα ενός γλάρου μέσα σε νερό και το βάζουν να το χτυπάει ο ήλιος μέχρι να υποστεί ζύμωση.

Κρασί φιδιού

Στην Ασία είναι διαδεδομένο, κυρίως ως γιατροσόφι και όχι τόσο ως ποτό. Λέγεται πως θεραπεύει σχεδόν τα πάντα, και έχει θεαματικά αποτελέσματα στην τριχόπτωση. Σε καμία των περιπτώσεων δεν προτείνουμε να το δοκιμάσετε. Η βάση είναι κρασί από ρύζι που μέσα στο μπουκάλι τοποθετείται ένα νεκρό φίδι και μένει για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Kumis

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μογγολία, Κιργιστάν και Καζακστάν είναι οι χώρες που θα δεις να συνοδεύουν το γεύμα τους με το περίεργο ποτό που φτιάχνεται από γάλα φοράδας. Είναι ξινό, ενώ αν στο προσφέρουν και δεν το πιεις θεωρείται μεγάλη αγένεια. Έχει αναζωογονητικές ιδιότητες, ενώ βοηθάει και στη πέψη.