Η μουστάρδα αποτελεί ένα από τα πιο κλασσικά συστατικά για τις μαρινάδες που συνοδεύουν τα κρέατά σας, όμως υπάρχει τρόπος για να το φτάσετε σε άλλο επίπεδο
Μόνο που τελικά η µαρινάδα είναι θέµα φαντασίας και προσωπικού γούστου, καθώς το πώς θα αναδείξεις τον χαρακτήρα ενός πιάτου που βγαίνει από την κουζίνα σου, το ξέρεις εσύ καλύτερα.
Το μαρινάρισμα ωστόσο μοιάζει αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας ενός ψητού, διαδραματίζοντας σπουδαίο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.
Αυτό το «βάπτισμα» που κάνουν κρέας, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά αλλά και λαχανικά μέσα σε στεγνά ή υγρά μείγματα από λάδι, κρασί, αρωματικά, μπαχαρικά και εξωτικά υλικά χαρίζει αναμφίβολα σε γευστική ποικιλία.
Και ένα από τα καλύτερα συστατικά για τα πάντα είναι ο χυμός του πορτοκαλιού. Όπου λέει λεμόνι, αντικαταστήστε το με πορτοκάλι, μας λένε οι μύστες του ψητού κρέατος.
Το φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι είναι γνωστό πως ταιριάζει καταπληκτικά σε μαρινάδες πουλερικών, το ίδιο υπέροχα δένει όμως και με μοσχάρι και χοιρινό. Ειδικά όταν αποζητάμε μια γλυκόξινη γεύση.
Εξίσου καταπληκτικά ταιριάζει και με λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.