Ένα από τα συχνότερα λάθη στην κουζίνα είναι το σπάσιμο των μακαρονιών πριν το βράσιμο, όπως τονίζει συγγραφέας βιβλίου μαγειρικής.
Η Ιταλοαυστραλή τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Σίλβια Κολόκα, αποκάλυψε τους χρυσούς κανόνες της για το μαγείρεμα του τέλειου πιάτου ζυμαρικών.
Στο νέο της βιβλίο, «Simple Italian», η 43χρονη σεφ λέει ότι δεν πρέπει ποτέ να σπάτε να μακαρόνια πριν τα βράσετε, γιατί το μήκος τους είναι ιδανικό για να τυλίγονται γύρω από το πιρούνι. «Με εξαίρεση μόνο εάν χρησιμοποιείτε τα μακαρόνια ως προσθήκη σε μια σούπα, δεν πρέπει ποτέ να τα σπάτε για να χωράνε καλύτερα στην κατσαρόλα. Απλώς, χρησιμοποιήστε μια μεγαλύτερη».
Επίσης, ενώ πολλοί υποθέτουν ότι η προσθήκη λαδιού στο νερό μαγειρέματος βοηθά στο να μην κολλάνε τα ζυμαρικά μεταξύ τους, η σεφ λέει ότι η μέθοδος αυτή δεν λειτουργεί. «Αν το κάνετε αυτό, το λάδι θα επιπλέει στην κορυφή, καθιστώντας το τελείως άχρηστο, και όταν στραγγίξετε τα ζυμαρικά σας, η επίστρωση λαδιού θα αποτρέψει τη σάλτσα να κολλήσει καλά επάνω τους», εξήγησε.
Τι πρέπει να κάνετε, όμως, για να μην κολλάνε τα ζυμαρικά σας; Είναι απλό… Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό και τα ανακατεύετε μερικές φορές όσο μαγειρεύονται.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.