Άπαντες πλένουμε με άφθονο νερό τα φρούτα και τα λαχανικά μας, όμως δεν αρκεί για να φύγουν όλα τα χημικά και τα συντηρητικά από πάνω τους.
Σωστότερο εδώ ως λύση είναι το μούλιασμα. Τρία λεπτά μέσα σε νερό είναι αρκετά για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα των παρασιτοκτόνων από τα φρούτα. Ένα καλό ξέπλυμα μετά το μούλιασμα είναι και πάλι απαραίτητο.
Όσο για το πλύσιμο με ξίδι, που προτείνεται μερικές φορές από τους ειδικούς, αυτό έχει σημασία μόνο αν μιλάμε για μικροοργανισμούς. Το ξίδι σκοτώνει μέσα σε 5 λεπτά τα μικρόβια, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων.
Η λύση ακούει εδώ, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, στο καλό τρίψιμο των φρέσκων κηπευτικών με ένα μείγμα από νερό και μαγειρική σόδα.
Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υπολείμματα των ζιζανιοκτόνων…