Δεν υπάρχει κάθε μέρα χρόνος για να αφιερώσουμε στο μαγείρεμα του φαγητού μας – πολύ συχνά, η μόνη μας επιλογή είναι να φάμε το χθεσινό φαγητό.
Πώς μπορούμε όμως να το ζεστάνουμε χωρίς να χάσει τη γεύση του;
Στον φούρνο μικροκυμάτων
Όπως ήδη θα γνωρίζεις, μπορείς να ζεστάνεις σχεδόν τα πάντα στον φούρνο μικροκυμάτων – ειδικά αν είναι μακαρόνια, σούπες, βραστά και τα περισσότερα λαχανικά. Απόφυγε να ζεστάνεις τρόφιμα με τραγανή υφή γιατί θα πανιάσει ή κάτι με ψωμί με μαγιά (όπως η πίτσα), καθώς θα μαλακώσει υπερβολικά και έπειτα θα γίνει σκληρό και ξερό.
Στον φούρνο
Αν δεν βιάζεσαι, περίμενε πρώτα να ζεσταθεί ο φούρνος και έπειτα να ζεσταθεί το φαγητό. Αν θέλεις να ζεστάνεις λαζάνια ή πατάτες ογκρατέν, πρόσθεσε λίγο νερό στις άκρες και κάλυψε τα με αλουμινόχαρτο για να μείνουν ζουμερά.
Στο τηγάνι
Το τηγάνι είναι το κατάλληλο σκεύος για να ζεστάνεις τη χθεσινή πίτσα (τουλάχιστον αν έχεις ποσότητα μεγαλύτερη από ένα κομμάτι, καθώς η ζύμη θα μείνει τραγανή και το τυρί θα λιώσει ομοιόμορφα.
Στο κατσαρολάκι
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατσαρολάκι για να ζεστάνεις σούπες και σάλτσες. Μπορεί να παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο από το φούρνο μικροκυμάτων, αλλά είναι αποτελεσματικό, και καλό θα είναι να ανακατεύεις συχνά.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.