Δεν υπάρχει κάθε μέρα χρόνος για να αφιερώσουμε στο μαγείρεμα του φαγητού μας – πολύ συχνά, η μόνη μας επιλογή είναι να φάμε το χθεσινό φαγητό.
Πώς μπορούμε όμως να το ζεστάνουμε χωρίς να χάσει τη γεύση του;
Στον φούρνο μικροκυμάτων
Όπως ήδη θα γνωρίζεις, μπορείς να ζεστάνεις σχεδόν τα πάντα στον φούρνο μικροκυμάτων – ειδικά αν είναι μακαρόνια, σούπες, βραστά και τα περισσότερα λαχανικά. Απόφυγε να ζεστάνεις τρόφιμα με τραγανή υφή γιατί θα πανιάσει ή κάτι με ψωμί με μαγιά (όπως η πίτσα), καθώς θα μαλακώσει υπερβολικά και έπειτα θα γίνει σκληρό και ξερό.
Στον φούρνο
Αν δεν βιάζεσαι, περίμενε πρώτα να ζεσταθεί ο φούρνος και έπειτα να ζεσταθεί το φαγητό. Αν θέλεις να ζεστάνεις λαζάνια ή πατάτες ογκρατέν, πρόσθεσε λίγο νερό στις άκρες και κάλυψε τα με αλουμινόχαρτο για να μείνουν ζουμερά.
Στο τηγάνι
Το τηγάνι είναι το κατάλληλο σκεύος για να ζεστάνεις τη χθεσινή πίτσα (τουλάχιστον αν έχεις ποσότητα μεγαλύτερη από ένα κομμάτι, καθώς η ζύμη θα μείνει τραγανή και το τυρί θα λιώσει ομοιόμορφα.
Στο κατσαρολάκι
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατσαρολάκι για να ζεστάνεις σούπες και σάλτσες. Μπορεί να παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο από το φούρνο μικροκυμάτων, αλλά είναι αποτελεσματικό, και καλό θα είναι να ανακατεύεις συχνά.