Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει σάλος με ένα διάφανο κέικ, το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με χιλιάδες ανθρώπους να προσπαθούν να το φτιάξουν.
Το διάφανο αυτό κέικ, που μοιάζει με στάλα νερού απαιτεί λίγα υλικά, ενώ συνήθως σερβίρεται με μελάσα και με ψητό αλεύρι σόγιας. Αυτό το κέικ είναι εμπνευσμένο από το ιαπωνικό πιάτο «mizu shingen mochi».
Aς δούμε, όμως τι συμβαίνει στην πράξη. Το νερό μπορεί να στερεοποιηθεί χρησιμοποιώντας άγαρ άγαρ.
Σίγουρα πρόκειται για ένα ασυνήθιστο κέικ, που μπορεί να δείχνει σύνθετο, ωστόσο είναι πολύ πιο απλό στην πραγματικότητα. Όμως, απαιτούνται κινήσεις ακρίβειας…
Επίσης, είναι καλό να χρησιμοποιηθεί μεταλλικό, εμφιαλωμένο νερό για την εκτέλεση της συνταγή. Ακόμη, προσοχή στο να μην παραβράσετε το αγάρ αγάρ.
Υλικά:
Συνοδευτικά: Μελάσα και αλεύρι σόγιας σοταρισμένο
Εκτέλεση: Βάζουμε το αγαρ αγάρ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Έπειτα προστέτουμε 2 κουτ. σούπας νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια βάζουμε λίγο επιπλέον νέρο. Μόλις δούμε πως το μείγμα μας είναι έτοιμο, δηλαδή, χωρίς κάποιο σβόλο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και προστέτουμε το αλάτι. Βάζουμε δίπλα μας ένα τηγάνι με παγάκια και μόλις βράσει το μείγμα το μεταφέρουμε πάνω από το τηγάνι και ξεκινάμε να μοιράζουμε σε φορμάκια ή κεραμικά μπολ.
Αφήνουμε στο ψυγείο τα φορμάκια με το μείγμα για τουλάχιστον μία ώρα (ιδανικά όλη τη νύχτα) να πήξουν και έπειτα ξεφορμάρουμε. Στο πιάτο μας κατά το σερβίρισμα θα προσθέσουμε το ψημένο αλεύρι σόγιας και την μελάσα και έτοιμοι!
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.