Αδιαμφισβήτητα, ένα γλυκό με σοκολάτα κάνει μικρούς και μεγάλους να νιώθουν υπέροχα.
Η κουβερτούρα είναι το βασικό υλικό ενός γλυκού με σοκολάτα, είτε αυτό είναι κέικ είτε τούρτα.
Ακόμη κι αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, όμως, θα συμφωνήσεις ότι το να την κόψεις δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Όταν προσπαθούμε να κόψουμε ή ψιλοκόψουμε μια μπάρα κουβερτούρας, κομματάκια πετάγονται από εδώ και από κει που στη συνέχεια προσγειώνονται στις επιφάνειες και λιώνουν.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα χάος στην κουζίνα μας που στη συνέχεια θέλει σχολαστικό καθάρισμα.
Το καλό είναι ότι υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να ψιλοκόψεις την σοκολάτα ή την κουβερτούρα χωρίς να τρίβεις μετά.
Θα χρειαστείς τρία πράγματα: Υγρά χαρτιά, φούρνο μικροκυμάτων και ένα οδοντωτό μαχαίρι.
Δες πώς θα το καταφέρεις:
Επιφάνεια κοπής
Ασφάλισε καλά την επιφάνεια κοπής σου ώστε να μην κουνιέται πάνω στον πάγκο. Αυτό θα το πετύχεις με λίγο χαρτί κουζίνας ή λεπτά πανάκια που έχεις βρέξει και στρώσει κάτω από την επιφάνεια κοπής.
Φούρνος μικροκυμάτων
Στη συνέχεια, ζέστανε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα και γύρνα την από την άλλη πλευρά, κάνοντας το ίδιο. Αυτό που θέλεις να πετύχεις είναι να μαλακώσεις την σοκολάτα και όχι να την λιώσεις. Αυτό θα κάνει την σοκολάτα να κόβεται πιο εύκολα, δεν θα δημιουργεί πολλά ξύσματα και το μαχαίρι δεν θα γλιστράει.
Οδοντωτό μαχαίρι
Τα δόντια της λεπίδας του μαχαιριού είναι πολύ καλύτερα από το απλό μαχαίρι για την σκληρή επιφάνεια της κουβερτούρας. Έτσι, δεν θα έχεις κάποιο ατύχημα ούτε θα δεις θραύσματα να εκτοξεύονται προς πάσα κατεύθυνση.