Όλοι μας γνωρίζουμε πως το αλάτι κάνει το φαγητό πιο νόστιμο και του δίνει άλλη γεύση. Ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε με μέτρο.
Αυτό που θα πρέπει να ξέρουμε είναι ότι η αυξημένη πρόσληψη αλατιού συμβάλλει στην ανάπτυξη υπέρτασης σε άτομα με σχετική προδιάθεση.
Άτομα με αυξημένη αρτηριακή πίεση έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο, και κυρίως εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σύγκριση με αυτούς που έχουν φυσιολογική πίεση.
Υπάρχει πάντως ένας τρόπος, μια απλή κίνηση για να ελέγχετε την ποσότητα αλατιού και να την περιορίσετε.
Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά και αρωματικά βότανα (π.χ. άνηθο, ρίγανη, δεντρολίβανο) για να ενισχύσετε τη γεύση των τροφών. Δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε σε ένα – δύο φαγητά και θα δείτε μεγάλη διαφορά…