Το σιρόπι είναι απαραίτητο να υπάρχει σε μία κουζίνα, ενώ είναι και ιδιαίτερα εύκολο να το δημιουργήσετε μόνοι σας και να μην το αγοράσετε έτοιμο.
Σιρόπι ζάχαρης το λένε συχνά και κάνει για τα πάντα, από κέικ και παντεσπάνια μέχρι και κοκτέιλ.
Αν ρίξουμε μάλιστα μέσα στην κατσαρόλα που βράζει και μυρωδικά ή μπαχαρικά (αφού λιώσει η ζάχαρη), τότε το απλό σιρόπι ανεβαίνει επίπεδο! Αποκτώντας αρώματα από βασιλικό, μέντα, θυμάρι, κανέλα, βανίλια ή ό,τι άλλο.
Το απλό σιρόπι διατηρείται μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 3-4 βδομάδες. Αν το κάνουμε αρωματικό, τότε ο χρόνος πέφτει στις 1-2 βδομάδες.
Αυτό μας λέει η γνωστή τηλεοπτική σεφ Ree Drummond, γνωστή από τις εκπομπές της ως «Pioneer Woman». Το απλό σιρόπι γίνεται με 1 κούπα νερό και 1 κούπα ζάχαρη μέσα σε σκεύος σε μεσαία φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει και το μείγμα γίνει εντελώς διαφανές, τότε είναι έτοιμο.
Αν θέλουμε να το αρωματίσουμε, τώρα είναι η στιγμή. Προσθέτουμε μπαχαρικά και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει το σιρόπι, αφαιρώντας τα μετά.