Ένας από τους γνωστότερους γευσιγνώστες στον κόσμο παρουσίασε το «ιδανικό σχήμα» για ζυμαρικά, που ο ίδιος δημιούργησε.
Ο Dan Pashman, οικοδεσπότης του podcast The Sporkful, παρουσίασε ένα νέο κυματοειδές ζυμαρικό το οποίο ονόμασε cascatelli, που στα ιταλικά σημαίνει «μικροί καταρράκτες».
Επί τρία χρόνια, ο Pashman κατέγραφε την διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης του νέου ζυμαρικού, αφού «αγόρασε, έφαγε και μελέτησε όλα τα είδη ζυμαρικών». Όπως λέει, το ζυμαρικό του ενσωματώνει σημαντικές ιδιότητες από διαφορετικά είδη.
Κατά τον Pashman, το ιδανικό σχήμα ζυμαρικού πρέπει να ικανοποιεί τρεις προϋποθέσεις: να κατακρατά ικανοποιητική ποσότητα σάλτσας, να είναι εύκολο στο «πιρούνιασμα» και να είναι ευχάριστο στο στόμα, κατά το μάσημα.
Υποστηρίζει πως τα cascatelli με το ξεχωριστό σχήμα τους, «περνούν το τεστ» σε όλα τα παραπάνω.
Γευσιγνώστες που δοκίμασαν τα ζυμαρικά επιδοκιμάζουν την προσπάθεια. Ο σεφ J. Kenji López-Alt, και συγγραφέας του “The Food Lab” δήλωσε έκπληκτος ενώ η σεφ Sohla El-Waylly τα αποκάλεσε «τέλεια».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.