Σε όλους αρέσουν τα μυστικά και τα κόλπα ειδικότερα όταν προέρχονται από την κουζίνα ή από τα υλικά που χρησιμοποιούμε εκεί.
Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε πολλά, δοκιμάσαμε ακόμα περισσότερα και σού παρουσιάζουμε τα αγαπημένα μας.
1. Γυαλίζουμε μπρούτζινα αντικείμενα χρησιμοποιώντας κέτσαπ
Κάθε φορά που βλέπουμε τα κουζινικά και τα διακοσμητικά μας να δείχνουν κάπως θαμπά, βάζουμε σε ένα πανάκι λίγο κέτσαπ και αλάτι και τρίβουμε με αυτό όλη την επιφάνειά τους. Τα ξεπλένουμε και κατευθείαν μπορούμε να δούμε το είδωλό μας να καθρεφτίζεται σε αυτά.
2. Χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο αντί για σύρμα
Κάθε φορά που ξεχνάμε να πάρουμε καινούριο σύρμα για τα πιάτα από το σούπερ μάρκετ ή που βρισκόμαστε στο εξοχικό, αντί να μάς πιάνει πανικός, όπως γινόταν συνήθως, καθαρίζουμε τους επίμονους λεκέδες με ένα μπαλάκι από αλουμινόχαρτο. Με τον ίδιο τρόπο καθαρίζουμε και τα υπολείμματα τροφών από την ψησταριά. Τέλειο;
3. Κρατάμε φρέσκες τις μπανάνες για περισσότερο
Τις ξεχωρίζουμε μία μία από το τσαμπί και στη συνέχεια να τυλίγουμε το κοτσάνι καθεμιάς με ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης. Με τον τρόπο αυτό, το αιθυλένιο που απαιτείται για την ωρίμαση της μπανάνας, δεν μπορεί να δράσει και έτσι το κίτρινο φρούτο παραμένει λαχταριστό για περισσότερο καιρό και δεν εμφανίζει τα αντιαισθητικά μαύρα σημάδια.
4. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες σε δευτερόλεπτα
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πατάτα στο κέντρο περιμετρικά δημιουργώντας έναν κύκλο. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το καταφέρουμε είναι να κρατάμε το μαχαίρι σταθερό με το ένα χέρι και να γυρίζουμε την πατάτα με το άλλο. Φροντίζουμε να μην χρησιμοποιούμε πολλή δύναμη, γιατί ιδανικά θέλουμε το μαχαίρι να χαράξει μόνο τη φλούδα και όχι τη σάρκα του λαχανικού. Ύστερα, τοποθετούμε τις πατάτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό. Τις αφήνουμε πάνω από δυνατή φωτιά και μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε. Μόλις κρυώσουν, απλά τραβάμε τη φλούδα από τις δύο άκρες και την αφαιρούμε με μία μόνο κίνηση. Δες ΕΔΩ το βίντεο.
5. Αναποδογυρίζουμε τα κολονάτα ποτήρια του κρασιού
Τοποθετούμε σε σειρές τα ποτήρια μας στο ράφι, αναποδογυρίζοντας σειρά παρά σειρά. Έτσι γλιτώνουμε απίστευτα πολύ αποθηκευτικό χώρο.
6. Καθαρίζουμε τις κατσαρόλες μας με αλάτι
Εάν κάποια φορά μάς καεί το φαγητό, ρίχνουμε αλάτι πάνω στο εκάστοτε μαγειρικό σκεύος και με μία λεμονόκουπα τρίβουμε καλά την επιφάνεια. Ξεπλένουμε και ούτε γάτα, ούτε ζημιά!
7. Διατηρούμε για μήνες φρέσκο το ψωμί
Την ημέρα που αγοράζουμε το ψωμί, αφού καταναλώσουμε όσο θέλουμε, κόβουμε το υπόλοιπο σε φέτες, προκειμένου να το βάλουμε στην κατάψυξη. Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω τις φέτες σε μία σειρά και το βάζουμε στον καταψύκτη. Μόλις παγώσουν πλήρως, τις τοποθετούμε σε πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακουλίτσες τροφίμων, αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορούμε. Έτσι κάθε φορά που λιγουρευόμαστε ένα σάντουιτς, βγάζουμε όσες φέτες χρειαζόμαστε και είτε τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή τις τοποθετούμε σε μία σχάρα στο φούρνο για να ψηθούν.